Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Niemo Barracuda jongens vijfde van Nederland

In Dordrecht, tijdens de Nederlandse estafette kampioenschappen zijn de junioren jongens vijfde geëindigd in het klassement. De kampioenschappen worden gezwommen in een klassement over vier verschillende afstanden. Op zowel de rugslag als op de schoolslag estafette eindigde de jongens Myron Artemenko, Eli Shields, Joep Lindhout en Jaysley Brown op een verdienstelijke vierde plek. Een podiumplek in het klassement was inzicht. Bij de start van de prestigieuze 4×50 meter vrijeslag speelde de zenuwen op, met een valse start was een notering in de top drie niet meer haalbaar. Trainer Henk Shields kon met enkele bemoedigende woorden de jongens uit hun teleurstelling halen want ook de wisselslag moest nog gezwommen worden. Met een vijfde plek in het klassement en een flinke dosis ervaring was het een prachtige ochtend.


De middag sessie was voor de dames senioren weggelegd. De Barracuda selectie bestond uit Denise Boereboom, Anouchka Bos, Mila Oomens en Jinth Engelse. Speciaal voor de schoolslag was Marijke Kommers ingevlogen. Opening van het kampioenschap was de wisselslag, met een fraaie 1:01.65 op de rugslag opende Engelse direct met een clubrecord, in deze flow presteerde de andere drie dames optimaal en wordt een mooie eindtijd neergezet op de 4×100 meter wisselslag. De overige vier programma’s verliepen anders dan gehoopt, met hier en daar een overname die niet geheel vlekkeloos verliep en een keerpunt die beter had gekund, eindigde de dames in het eindklassement op een tiende plek.


Op de foto: de trainer en junioren heren v.l.n.r. Henk Shields, Myron Artemenko, Eli Shields, Jaysley Brown en Joep Lindhout