Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

De helft van de inwoners uit de wijk Zuidplas geeft de openbare ruimte een onvoldoende!

Tijdens de informatieavond m.b.t. de nieuwbouw van scholen in de wijk Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel bleek uit de enquête uitslagen die werden gepresenteerd dat ongeveer de helft van de inwoners van deze wijk de open ruimte een onvoldoende geeft. De wijk Zuidplas bestaat uit een 4-tal buurten, namelijk de kruiden-, mossen-, dalen- en veldenbuurt. Waarbij de kruidenbuurt recentelijk is aangepakt, waardoor de inwoners daar positiever zullen zijn over de openbare buitenruimte dan in de andere wijken.

In 2021 hebben NEZ en PvdA/GL al een keer aandacht gevraagd om de openbare ruimte in zowel de dalen- als veldenbuurt aan te pakken. Ze hebben toen het rapport “De staat van de straat” aangeboden aan B&W. Ondanks dat we ondertussen ruim 2 jaar verder zijn, is de openbare buitenruimte alleen maar verder achteruit gegaan.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 7 november wordt het voorstel gedaan om het grootschalige onderhoud van de openbare ruimte in zowel de dalen- als velden wat eerder gepland stond voor de jaren 2024/2025 door te gaan schuiven naar een datum na 2030. Door het grote aantal verzakkingen in de 2 wijken is de kans op oplopende kosten van nood- of spoedreparaties zeer groot. Waardoor per saldo het uitstellen veel meer gaat kosten dan het wel volgens de oorspronkelijke planning uitvoeren van het grootschalig onderhoud.