Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Revue ‘De burgerij heeft een monument opgericht’ een groot succes

Een revueteam van 50 personen heeft 27, 28 en 29 oktober de revue “De burgerij heeft een monument opgericht” gespeeld in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen, alle 3 de dagen waren uitverkocht! Dit alles in het kader van het 50-jarig bestaan van stichting dorpshuis Swanla. Pouw Hofman een van de oprichters van de stichting, schreef het script voor de revue en Henk van Erk verzorgde de muziek erbij. En voor de uitvoering werd Theater voor Iedereen uit Moordrecht gevraagd. Deze heeft de gehele uitvoering van de revue op zich genomen. De cast bestond uit spelers uit Zevenhuizen, Zuidplas en een aantal mensen uit de regio. Op zaterdagavond de 28ste, was er een vip avond. Na een openingswoord van Bram van Vliet (voorzitter stichting dorpshuis Swanla) en wethouder Frans Klovert, kom oma beginnen met het vertellen aan Marieke die en boek wil schrijven over het dorpshuis.

Het verhaal brengt de toeschouwers langs de oude huishoudschool Swanla, de locatie waar nu het dorpshuis staat maar wat niet de beoogde locatie voor het dorpshuis was 50 jaar geleden. Het bestuur van de stichting Dorpshuis Swanla, wilde eigenlijk een dorpshuis realiseren ter hoogte van het Zaagmolenpad. Er werden allerlei acties ondernomen om geld binnen te halen, o.a. het ophalen van statiegeldflessen, een loterij onder het motto “1 piek per week” en ook nog een Zeminto. Toen bleek dat het gemeente bestuur liever had dat de oude huishoudschool gebruikt zo worden voor de plannen van het dorpshuis. Het gebouw wordt langzaam verbouwd en de eerste huurders komen, vrijwilligers doen heel veel werk in het dorpshuis. Steeds meer dingen worden georganiseerd in het dorpshuis en uiteindelijke lukt het, het bestuur om subsidie te krijgen om ook een sporthal bij het dorpshuis te bouwen. Deze wordt als die gereed is geopend door de commissaris van de Koningin. De Revue werd afgesloten met napraten in de geheel vernieuwde bar van het Swanla, waarbij de bezoekers ook getrakteerd werden op een halve gehaktbal. Verwijzend naar het feit dat de gehaktballen tijdens het bekend maken van ontvangen van de subsidies en dat er bij het opnieuw maken niet voldoende waren er toen besloten werd om ze door te snijden.

Er is ook een opname van de Revue gemaakt, deze kan besteld worden bij het dorpshuis Swanla. Kijk voor contact gegevens op: Contact Dorpshuis Swanla