Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Echtpaar Holleman-Heuvelman 60 jaar getrouwd

Afgelopen week heeft burgemeester Weber een bezoek gebracht aan een aantal echtparen welke 60 of 65 getrouwd waren. De aftrap van was bij het echtpaar Kors en Gerrie Holleman-Heuvelman in Nieuwerkerk aan den IJssel. Beide zijn schipperskinderen en de schepen van hun ouders lagen in de Sliksloot in Krimpen en keer naast elkaar en Kors vond de naam van het schip naast hun bijzonder. Dat schip had de naam “de onrust” en aan boord was ook nog een leuk meisje (Gerrie).

Na hun trouwen hebben ze samen ook nog 10 jaar een schip gehad, alleen toen het schip bijna een keer was omgeslagen wilde Gerrie toch liever op de wal wonen en hoefde de kinderen ook niet maar naar een internaat. Toevallig was er in Rotterdam een klippertje te koop, waarop een kraantje stond. En is Kors zich gaan richten op overslag, het bedrijf is tegenwoordig van zijn 2 zoons. Het echtpaar heeft ook 3 dochters, deze werken in het onderwijs en de zorg. In de tussentijd hebben ze ook een perceel gekocht aan de ijssel en wonen daar nu lekker met hun eigen aanlegplaats.

De burgemeester heeft ook nog naar een aantal oude foto’s van de plek gekeken, o.a. een van 1963 toen de ijssel dicht was gevroren en mensen zelfs met auto’s op het ijs reden.