Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Open dag dorpshuis Op Moer

Zaterdag 30 september had dorpshuis Op Moer een open dag. Er was een overvloed aan leuke (sport)activiteiten, zoals springkussens, een kinderkledingbeurs, schminken, de vloer is lava, sjoelen voor ouderen, een loterij, yoga, rollerdisco, een grabbelton, ouderwetse spellen, tafeltennis, gekleurde haarextensions, en zelfs een bakwedstrijd!

Om 10 uur ging de dag van start en werd de officiële opening verricht door wethouder Frans Klovert, die vakkundig begon met het onderdeel blikgooien. Alle kinderen konden een kaartje halen, met daarop alle activiteiten die ze konden doen. En was alles aangekruist, dan kon je wat lekkers halen bij de bar. Ook werden de taarten van de bakwedstrijd ingeleverd. En waren ook vertegenwoordigers van allerlei stichtingen en verenigingen aanwezig om mensen te woord te staan en uitleg te geven wat ze deden of hoe ze zich konden inschrijven bij een vereniging.

Het was ook mogelijk om mee te doen met een sessie stoelgym, familieyoga of stoelyoga. Je kon ook tafeltennissen bij tafeltennisvereniging T.Z.M en Rolling 90 verzorgde de rollerhockey en de rollerdisco. Ook de kegelbaan van Op Moer was open en kon je gebruik van maken als je dat wilde.

Om 14 uur werden de winnaars van de bakwedstijd bekend gemaakt: Sofieke en Ketsia wonnen bij de inzendingen onder de 14 jaar. En Frederieke van Vliet won bij de inzendingen vanaf 14 jaar.

Buiten stonden ondertussen de docenten van Moz-Art muziekschool klaar om iedereen kennis te laten maken met instrumenten. Er waren verschillende instrumenten en je kon alles proberen en ook wat hulp krijgen hoe je het instrument moest spelen van de aanwezige docenten. Binnen ging onder tussen Rolling 90 verder met hun rollerdisco. En de gehele dag werd het eten verzorgd door de Heeren van Op Moer, die zowel vanuit de keuken binnen als de lekkerste dingen maakte en verkochten als buiten, waar ze broodjes kip vanaf de BBQ verkochten. Al met al een zeer geslaagde dag, waar heel veel mensen op af waren gekomen en ook heel veel kinderen.

Een uitgebreide foto collectie is te zien op: Facebook