Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

De piraten zijn terug bij de Vlootschouw!

Op zaterdag 23 september keren de piraten weer terug in Nieuwerkerk aan den IJssel. De piraten zijn het thema van de Vlootschouw in de Ringvaart welke georganiseerd wordt door Stichting Evenement. De Vlootschouw is een spectaculair evenement dat dit jaar voor de 18e keer wordt georganiseerd op en rondom de Ringvaart. Op een ponton, dat in het “Wijde Gat” ter hoogte van de Polderdreef en Veldewater zal komen te liggen, zullen diverse bekende en lokale artiesten optreden.
Voor de kinderen zijn er overdag gratis activiteiten zoals schminken, een springkussen, een pannakooi en een stormbaan. Daarnaast mogen de kinderen deelnemen aan spelletjes georganiseerd door Sportstichting Zuidplas. Aan de bar van Stichting Evenement is gratis aanmaak-limonade voor de kinderen beschikbaar! Voor wie altijd al eens met een afstand bestuurbare modelboot willen oefenen, ligt er een mooie kans tijdens de Vlootschouw! In de middag verzorgt modelbotenvereniging A.M.V.Z. de instructies.

In de middag zijn er optredens van Explosion dance en REND-dance op het podium bij de pontons. Tevens zal NGV (Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging) een ACROGYM-demo geven.
Het avondprogramma start met een optreden van shantykoor de Moordtzangers als start van de schouw. Stichting Evenement en Verhage Fastfood hebben prijzen beschikbaar gesteld voor de boten die mee willen varen in de schouw, het is dan de bedoeling dat deze schepen (hoe klein ook) aansluiten bij het thema Piraten. Tijdens de schouw zal de jury onder leiding van burgemeester Weber het oordeel vellen. De tuinen aan de Polderdreef en het Veldewater mogen versierd worden en hierover gaat de jury ook een oordeel vellen voor de prijzen.

Later op de avond wordt er door slagwerkgroep Afslag 9 een optreden gegeven met een lasershow van RDV Laserevents. De afsluiting is het pronkstuk van RDV Laserevents.