Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Gemeente voornemens tot aankoop van Dorpsstraat 38 in Zevenhuizen

Tijdens de programma commissie Ruimte maakt wethouder Jan Willem Schuurman bekend dat de gemeente binnenkort eigenaar is van de grond van Dorpsstraat 38 te Zevenhuizen. In het PRO 2022 staat dat het tankstation op Dorpsstraat 38 gaat mogelijk sluiten en de locatie biedt kansen voor nieuwe functies aan de Dorpsstraat. Een nieuwe verbinding voor fietsers en voetgangers over de Ringvaart, richting het Koningskwartier en het Nijverheidscentrum. Op lange termijn biedt het gebied kansen voor een combinatie van wonen en voorzieningen, in relatie tot de grotere ontwikkeling van de Ringvaartzone.
Op korte termijn kan de locatie mogelijk worden benut voor tijdelijke functies (als onderdeel van een grotere ontwikkeling in Zevenhuizen).

De locatie wordt ook binnen het scenario studie tweede supermarkt Zevenhuizen genoemd als positieve beoordeeld als locatie voor de (tijdelijke) tweede supermarkt binnen Zevenhuizen. Gezien de omvang van het kavel zal parkeren hier slechts kleinschalig plaats kunnen vinden (enkele parkeerplekken voor mindervaliden). Het gros van het parkeren zal plaatsvinden op het parkeerterrein van La Baraque, dat met een fiets- en loopbrug verbonden wordt met de supermarkt.

Door het aankopen van de grond heeft de gemeente meer invloed op de ontwikkeling van de locatie en het niet inzetten van de grond voor bijvoorbeeld de (tijdelijke) winkel- of woonfunctie.