Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Burgemeester sluit woning Doctor A. Kuyperstraat in Moordrecht na vondst harddrugs en vuurwapen

Burgmeester Han Weber heeft besloten om met spoed een woning te sluiten aan de Doctor Abraham Kuyperstraat in Moordrecht na de vondst van grote hoeveelheden harddrugs, een vuurwapen en grote som contant geld. Deze zaken trof de politie aan toen zij een 28-jarige inwoner uit Moordrecht in de woning wilde aanhouden omdat hij nog een gevangenisstraf van enkele dagen moet uitzitten.

In de woning werden verschillende soorten harddrugs, onder meer cocaïne, XTC en heroïne, aangetroffen. Ook werden in de woning goederen aangetroffen die zijn bedoeld voor het produceren van onder andere harddrugs. Deze goederen zijn door de politie in beslaggenomen voor nader onderzoek.

Gelet op de ernst van de situatie, heeft burgemeester Han Weber besloten de woning met spoed te sluiten. Burgemeester Weber: “Ik ben erg onder de indruk van de aangetroffen situatie en neem dit hoog op. Ik kan mij goed voorstellen dat ook omwonenden hiervan geschrokken zijn. Door de vondst van grote hoeveelheden harddrugs in combinatie met een vuurwapen en een forse som contant geld, blijkt opnieuw dat de handel in verdovende middelen gepaard gaat met grof geweld en de veiligheid in de buurt hierdoor ernstig in gevaar komt”.

De woning wordt gesloten voor de duur van twaalf maanden. Team Veiligheid van de gemeente heeft de sluiting van de woning uitgevoerd. De sluiting is bedoeld om de loop naar het pand en de bekendheid ervan binnen het criminele drugscircuit te doorbreken. Maar ook om rust en de veiligheid in de omgeving te herstellen. Het bestuurlijk sluiten van de woning is dan ook bedoeld als een herstelsanctie en niet als straf. Politie en Openbaar Ministerie zetten het strafrechtelijk onderzoek voort.

Meld verdachte situaties bij de politie of team Veiligheid gemeente Zuidplas
De gemeente en andere partners in het veiligheidsdomein werken intensief samen om onze gemeente zo veilig mogelijk te houden. Inwoners kunnen hier zelf ook een belangrijke bijdrage aan leveren. Heeft u het vermoeden dat er sprake is van verdachte situaties, bijvoorbeeld door aanwezigheid van drugs of wapens of handel daarin? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844/112 bij spoed, het team Veiligheid van de gemeente via veiligheid@zuidplas.nl of 0180-330300. Wil je liever anoniem melden? Meld dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Foto: gemeente Zuidplas