Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Uitreiking wisselbeker verkeersexamen Zuidplas

Op woensdag 28 juni reikte wethouder Daan de Haas de wisselbeker uit aan de school waarvan percentagegewijs de meeste leerlingen het verkeersexamen foutloos hebben afgelegd.
De leerlingen zaten vanmorgen nietsvermoedend in de klas toen daar opeens de wethouder binnenkwam. De school die dit jaar de wisselbeker kreeg, was dat De Wingerd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Van de 25 deelnemers van deze school reden er 22 leerlingen de fietsroute foutloos.

Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Zuidplas, organiseert het jaarlijkse theoretisch en praktisch verkeersexamen in de gemeente. Scholieren van groep 7 en 8 van de basisscholen leggen op hun fiets een route af met een diversiteit aan lokale verkeerssituaties, die ze in het dagelijks verkeer ook tegenkomen. De – opvallende en onopvallende – controleurs registreren de verrichtingen, waarna VVN samen met de politie de bevindingen van de controleurs beoordeelt.

Het doel van het examen is om de kinderen op een verantwoorde manier aan het verkeer te laten deelnemen. Met het behalen van het diploma laten de kandidaten zien dat ze weten hoe ze zich in het verkeer behoren te gedragen. Voor deze groep is het ook belangrijk om buiten de vertrouwde eigen woon- en leefomgeving te wennen aan verkeerssituaties, omdat ze na komend seizoen naar de middelbare school gaan. De route daarnaartoe kent vaak nieuwe en soms ook spannende situaties.