Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Schapen scheren en meer bij Klaverweide

Tweede pinksterdag stond in het teken van schapen scheren bij kinderboerderij Klaverweide. Met het mooie weer in aankomst was het tijd voor de schapen om afscheid te nemen van hun dikke vacht. Drie keer werd er een demonstratie schapen scheren gegeven en nu lopen de schapen er weer netjes geschoren bij. Tijdens het scheren mochten een aantal kinderen ook een klein beetje scheren, met hulp van de schapenscheerder.

Ook waren er weer strippenkaarten te koop, hiermee konden verschillende activiteiten worden gedaan. Natuurlijk stond daar ook “zelf een schaap scheren” tussen, maar dat was dan wel een schaap van hout met en ballon erin en scheerschuim erop. Met een scheermesje moest alle schuim eraf worden gehaald, waarbij de ballon natuurlijk het lastigste punt was. Ging dat niet goed, dan zat iedereen die dichtbij stond onder de scheerschuim.

In het kader van het schapen scheren was er ook iemand aanwezig die uitleg gaf hoe je wol kan maken van de schapenvacht. De vacht moet dan wel een beetje bewerkt worden, zodat het wat meer gaat pluizen. Hierna kon je proberen om er een stukje wol van te maken. Door langzaam een plukje eruit te trekken en dit tussen je vingers te rollen en dit te blijven herhalen en dan steeds langzaam een stukje verder trekken. Krijg je na een tijdje een draad van wol.

Wat dit keer ook kon was een broodje bakken boven een vuurschaal en was het springkussen weer van de partij. En als je wilde kon je met veel verschillende dieren op de foto er was o.a. keuze uit konijnen, kippen, een haan en een ratje.

Een fotocollectie van de dag is te vinden op: Facebook