Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Moordrecht Nieuwerkerk Zevenhuizen

Met ingang van 11 juli 2022 gewijzigde aanbiedtijden afval tijdens zomerperiode

De afgelopen jaren is gebleken dat in de zomerperiode steeds vaker hogere temperaturen voorkomen. Om medewerkers van de afvalinzameling in staat te stellen om vroeger te beginnen en eerder, voor de piek in de hitte, klaar te zijn met de inzameling wijzigt Cyclus van maandag 11 juli tot en met vrijdag 30 september 2022 de aanbiedtijden.

Bij een temperatuur van 27 graden of hoger wordt bij Cyclus het hitteprotocol in gang gezet. Dit houdt in dat de afvalinzameling bij een temperatuur van 27 graden of hoger eerder kan starten, namelijk rond 07.00 uur in plaats van 08.00 uur.

Om dit mogelijk te maken vraagt Cyclus alle inwoners van de Cyclus regio van maandag 11 juli tot en met vrijdag 30 september 2022 hun minicontainer en PMD-zakken uiterlijk om 06.30 uur op de inzameldag aan te bieden. Vanaf wanneer inwoners hun minicontainer en PMD-zakken aan mogen bieden verschilt per gemeente. Bekijk hiervoor de aanbiedregels in de digitale afvalkalender via www.cyclusnv.nl/afvalkalender of download de Cyclus afval-app.

De aangepaste aanbiedtijden hebben betrekking op de afvalstromen rest, PMD, GFT+E en oud papier dat in minicontainers wordt aangeboden en PMD-zakken. De aanbiedtijd voor oud papier en karton dat los aangeboden wordt, blijft ongewijzigd.

Voorspelbaarheid
Warme temperaturen en code oranje of rood kunnen in sommige gevallen pas 12 tot 24 uur van te voren voorspeld worden. Om de inzameling voorspoedig te laten verlopen, waarbij er zo min mogelijk nagereden hoeft te worden, vraagt Cyclus alle inwoners gedurende de zomerperiode rekening te houden met de aangepaste aanbiedtijden. Zo houdt Cyclus de inzameling op hete dagen werkbaar voor de medewerkers.

Nieuw initiatief
De aanpassing van de aanbiedtijden in de zomerperiode is een nieuw initiatief van Cyclus en wordt de komende jaren verder doorgevoerd in de gehele zomerperiode van begin juni tot en met eind september. Cyclus creëert hiermee betere arbeidsomstandigheden voor haar medewerkers.