Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Nog een ruime week en dan is de Vlootschouw

De vrijwilligers van de stichting Evenement tellen af naar de Vlootschouw die op zaterdag 17 september plaats gaat vinden in het Wijde Gat van de Ringvaat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het programma is rond, de flyers zijn verspreid en de laatste puntjes worden op de i gezet door de organisatie. De Vlootschouw was voor het laatst in 2019 en staat in het teken van de Vrijheid, een thema uit 2020 maar door corona kon dat niet doorgaan.


De vlootschouw zal op 17 september officieel worden geopend door kinderburgemeester Thomas Schouten en de DJ. De Sport Stichting Zuidplas verzorgt diverse spelletjes op het speelveld waarmee mooie prijzen te verdienen zijn. Modelboten vereniging A.M.V.Z. is aanwezig met o.a. speciale modelboten om het varen te oefenen in een grote waterbak. Een DJ zorgt voor muziek tussen de optredens.

Er zijn diverse optredens gepland en om 13:30 uur en 14:30 uur zijn er optredens van EXPLOSION Dance en om 15:30 uur is er een optreden REND Dance. Om 16:30 uur is er een prijsuitreiking van de kinderspelen door de kinderburgemeester en medewerkers van Sport Stichting Zuidplas. Een DJ zal zorgen voor de muziek tot aan het avondprogramma. Om 19:00 uur start het avondprogramma met het optreden van Shantykoor “de MOORDTZANGERS”.

De jury vaart dan rond om de bootjes en de tuinen te beoordelen. Er zijn prijzen te verdienen voor de mooiste, leukste, grootste of kleinste boot en eveneens voor de drie mooist versierde huizen langs de route. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Stichting Evenement en Verhage Fastfood.
EXPLOSION Dance zal om 20:00 uur haar laatste optreden van de dag doen waarna om 20:40 uur de burgemeester en de kinderburgemeester de prijzen gaan uitreiken voor de beste boten en tuinen.

Afslag 9 uit Zevenhuizen zal om 21:15 uur optreden in combinatie met de eerste lasershow van RDV-Laserevents. Om 22:45 uur zal RDV de afsluitende lasershow over het water doen om de vlootschouw zo met licht en muziek af te sluiten. Volg voor de laatste informatie over de Vlootschouw de Facebookpagina van Stichting Evenement.