Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Zuidplas viert Fairtradeweek

Op zaterdag 6 mei zal de gemeente Zuidplas officieel de titel Fairtradegemeente uitgereikt krijgen.
Dit zal om 11.00 uur plaatsvinden in de wereldwinkel , Dorpsstraat 51,Nieuwerkerk ad IJssel. De titel zal uitgereikt worden door mevr. L. Tiel – van Groenstege, lid van het bestuur van Fairtradegemeenten, in aanwezigheid van wethouder Daan de Haas en het kernteam Zuidplas Fairtrade ( onderdeel van Duurzaamheidsplatform)
De titel houdt in dat de gemeente , bedrijfsleven, organisaties, horeca werken aan een duurzame wereld, waarin een eerlijke prijs centraal staat. Het doel is om een einde te maken maken aan armoede , door een leefbaar loon en inkomen te garanderen aan producenten en werknemers. Het is een universeel mensenrecht.
De feestelijke uitreiking van de titel is tevens het startsein van de fietstocht , die voert langs horeca, die fairtradeproducten gebruiken en wereldwinkels om het belang van fairtrade te onderstrepen. Deze tocht is georganiseerd door de 4 fairtradegemeenten in de regio. Het startsein zal gegeven worden door wethouder Daan de Haas rond 11.15 uur.
Informatie over de fietstocht is onder andere te vinden op www.fairtradegemeenten.nl/gemeente/zuidplas en fairtradewaddinxveen.nl