Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

2 musea in Zevenhuizen komende zaterdagmiddag geopend

Het museum Ons Verleden én Ons Molenverleden heten u op zaterdag 25 maart weer van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur. Voor jong en oud is er veel te beleven en te zien!
Op de begane grond is bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle de nieuwe tentoonstelling over het kerkelijk leven in de dorpen Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te zien. Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden is veel aandacht voor de molens rond de Rotte en in de filmzaal wordt een film getoond.


Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig
Zevenhuizen en Moerkapelle

De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat; de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle. Bij het binnenstappen van hun museum kun je de geschiedenis van onze voorouders haast voelen en soms ruiken. Naast de reguliere collectie is er op dit moment een nieuwe tentoonstelling te zien met daarin een aantal voorwerpen, foto’s en schoolplaten van het kerkelijk leven in onze dorpen. Er zijn o.a. foto’s bij van de diverse kerken die zij hebben, zowel foto’s van de buitenzijde als van het interieur. Qua schoolplaten hebben we diverse schoolplaten met Bijbelse taferelen en bij voorwerpen moet u bijvoorbeeld denken aan Bijbels of een herdenkingsbeker van 100 jaar zondagsschool.

Verder is natuurlijk hun nieuwe boerderijboek nog te koop. Er zijn nog een beperkt aantal beschikbaar.
U kunt bij hen terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen zij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit hun aandachtsgebied.

Ons Molenverleden
De kaart van Schieland met daarop alle poldermolens die er ooit waren is tijdens de laatste openstelling gepresenteerd en heeft veel waardering geoogst. Er is erg veel op te ontdekken. Uiteraard is de komende opening ook deze kaart te bewonderen naast natuurlijke de reguliere collectie. Verder is er gelegenheid de molenverzameling te raadplegen.
In de filmzaal wordt de film “Het hart van de molen” getoond. Deze film heeft als uitgangspunt de molen Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede. Een walmolen met een rijke geschiedenis. De film draait ‘continu’ zodat inlopen op elk moment mogelijk is