Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Ondanks recorddrukte pure gezelligheid bij Zevenhuizens pubquiz

Op de vrijdagen 10 en 17 maart werd onder enorme belangstelling de 28e editie van de Zevenhuizense pubquiz gehouden in het theater van Dorpshuis Swanla. Zoals inmiddels gebruikelijk is, was de 28e editie verdeeld over twee avonden. In totaal deden daar 64 teams van ieder minimaal vier en maximaal acht deelnemers aan mee. Het was passen en meten in Theater Swanla, maar het werden weer twee uiterst gezellige avonden.
Op 10 maart werd de Zevenhuizense ronde, een aparte ronde van 10 vragen over Zevenhuizen en Zuidplas, verrassend gewonnen door de vrijwilligers van de bibliotheken, die al vanaf de eerste aflevering, zes jaar geleden, deelnemen onder de naam De Lettertypes. Zij wisten het meeste van de regio. De winst in de echte pubquiz werd gewonnen door het team Van alles wat, waarvan de deelnemers voornamelijk afkomstig zijn uit Bleiswijk. Het was niet de eerste keer, dat zij de wisselbeker mee mochten nemen naar de andere kant van de Rotte. Met een score van 60 punten bleven zij Gezelligheid 2.0 uit Zevenhuizen 3,5 punt voor. Met 56 punten werd de IT-Crowd uit Zoetermeer, die de winst van de keer ervoor verdedigde, derde.
Op 17 maart werd de Zevenhuizense ronde overtuigend gewonnen door het team van de VVD. De deelnemers wisten de maximale score van tien punten te halen. In de eigenlijke pubquiz kwam de gedoodverfde winnaar De Buurtjes, uit Zevenhuizen, niet verder dan een derde plek, met 67 punten. Nummer twee werd Fantastic Clogs uit Rotterdam en de eerste prijs was voor het Zevenhuizense team Sqnutzy und sein Freunden, dat met 70, 5 punt een overtuigende overwinning haalde. De winnaars van de derde prijs mogen op 15 april gratis naar de voorstelling Eddie voor het leven van Peter Lusse, de winnaars van de tweede prijs mogen een volgende keer gratis deelnemen aan een pubquiz met een maaltijd vooraf en de eersteprijswinnaars gaan op 6 mei gratis naar de voorstelling van Steven Brunswijk, met een theatermenu vooraf.
Er zijn in theaterseizoen 2022-2023 nog drie pubquizzen. Op 22 april voor de tweede keer een bijzondere versie voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8. Deelname aan deze juniorpubquiz kost € 5, per persoon. Op 12 mei en 26 mei (andere datum dan in het theaterboekje vermeld stond) is de 29e editie van de immens populaire Zevenhuizense pubquiz. Inschrijven kan met een mail naar pubquiz@theaterswanla.nl. Deelnemers betalen € 5,- per persoon.