Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Water Natuurlijk grootste partij bij hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

De voorlopige uitslag van de verkiezingen voor het algemeen bestuur is bekend. In het gebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is tot nu toe Water Natuurlijk als grootste partij uit de (stem)bus gekomen. De VVD is geëindigd op de tweede plaats, en de derde plaats is voor de BBB.

Dit is een voorlopige uitslag op basis van ca. 99% van de stemmen.

Maandag 20 maart om 10 uur wordt de voorlopige uitslag en het opkomstpercentage bekendgemaakt op ons hoofdkantoor. Donderdag 23 maart verwachten wij de definitieve uitslag inclusief de zetelverdeling en de kandidaten te kunnen bekendmaken.

Uit de tussentijdse informatie lijkt de opkomst voor ons waterschap al wel opnieuw hoger dan de bij de vorige verkiezingen.

Dijkgraaf Toon van der Klugt over deze uitslag:

“We zijn blij dat veel inwoners van hun democratisch recht gebruik hebben gemaakt en daarmee ook uitdrukking hebben gegeven het belang van het waterbeheer in Schieland en de Krimpenerwaard te zien. Onze taken zijn helder: de zorg voor sterke dijken, schoon en voldoende water. En die uitdagingen zijn, gezien de toenemende kans op zowel langdurige droogte als extreme hoosbuien en de aanstaande zeespiegelstijging, groot voor dit bijzondere gebied, waarin we nog veel willen bouwen. Ondanks die heldere taken en onze stemwijzer was het, hoorden wij vaak, voor veel mensen toch lastig een keuze te maken. Maar het belang van het werk en de bereidheid een mandaat aan een bestuur daarvoor te geven, zijn weer gegroeid. Daar zijn wij blij mee en wij gaan door op de weg om de komende bestuursperiode steeds meer mensen bekend te maken ons werk en daarbij te betrekken. Dat laatste is namelijk ook echt nodig om ons gebied klimaat- en waterbestendig te maken.”