Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Sportstichting Zuidplas en gymdocenten bundelen krachten bij GymPlus Project

In het bijzijn van wethouder Wybe Zijlstra was vorige week alweer de vierde les van het project GymPlus. GymPlus is ontstaan uit een samenwerking tussen Sportstichting Zuidplas en gymdocenten van basisscholen in Zuidplas. Kinderen die op motorisch vlak extra ondersteuning nodig hebben, werken tijdens deze naschoolse lessen onder andere aan balans, coördinatie en lenigheid. Het uiteindelijke doel is dat kinderen meer en beter gaan bewegen en hier ook plezier aan beleven.

Kinderen bewegen minder dan vroeger en dit is tijdens de gymlessen goed merkbaar. Gymdocenten hebben tijdens het reguliere beweegonderwijs niet altijd de tijd en ruimte om op motorisch vlak extra ondersteuning te bieden aan kinderen die dit nodig hebben. Tijdens de GymPlus lessen kunnen kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte in kleine groepen spelenderwijs werken aan hun motorische vaardigheden. De lessen sluiten aan bij wat het kind al kan en stimuleert hem of haar om de volgende stap te maken. Wanneer bewegen je makkelijker afgaat beleef je meer plezier aan bewegen, buitenspelen en sporten.

Wanneer je op jonge leeftijd plezier beleeft aan sporten is de kans op een leven lang actief bewegen groter. De GymPlus lessen worden in alle dorpskernen aangeboden.