Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

65 jarig huwelijk Jan en Lena Blom-Van Herk

In het jaar 1958 gaven ze elkaar het ja-woord, die dag sneeuwde en ijzelde het toen heel erg. Het gevolg was dat er maar 1 gast was op hun receptie. De taart heeft Jan de volgende dag maar meegenomen naar de boer waar hij toen werkte. Als ze er aan terugdenken moet mevrouw nog steeds lachen om het kado wat die ene gast op hun receptie was, mee had gebracht, namelijk een kleine pollepel.

Het paar heeft in totaal 2 kinderen, 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen, ze wonen bijna allemaal in de buurt dus ze kunnen intens genieten van hun kinderen en hun gezinnen.

Jan is een grootdeel van zijn leven werkzaam geweest in de landbouw en als tuinder. Maar de laatste 15 jaar heeft hij gewerkt bij het hoogheemraaadschap schieland en krimpenenwaard. Een heeft groot verschil met boeren leven in dit geval was ie altijd op tijd thuis (werkte maar tot 5 uur) Lena zorgde grotendeel voor het gezin en stond natuurlijk haar man bij.

Ze vierde hun etentje bij “Bert” het kerkelijk centrum van de hervormde kerk in dorrestein. Hierbij waren allemaal Blommen aanwezig, de familie van Lena woont in Canada en was niet aanwezig. En wat is het geheim van 65 jaar huwelijk? Het geen geheimen hebben voor elkaar, en als je niet met elkaar eens bent moet je het zeggen.