Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lampionnenoptocht Zevenhuizen druk bezocht

Afgelopen zaterdag was de lampionnenoptocht van de oranje vereniging van Zevenhuizen. Al ruim voor de verzameltijd liepen er al allerlei bont verklede kinderen samen met hun ouders richting dorpshuis Swanla. Daar werd iedereen ontvangen in de sporthal, waar onder o.a. een aantal grote knuffelbeesten rondliepen (waar je als kind ook je naam door kon geven, zodat je een prijs kon winnen). En bracht de spreekstalmeester die geheel in het oranje was de sfeer erin. Ondertussen was er ook de mogelijkheid tot het kopen van fakkels, die ook veelvuldig werden gekocht.

Het startsein werd gegeven door wethouder Frans Klovert, die in zijn inleiding nog even aangaf dat voorlezen aan kinderen heel belangrijk is en dat hij op vrijdagmorgen ook had voorgelezen aan een peutergroep uit het boek van Maximiliaan Modderman wat ook het thema was bij de lampionnenoptocht. Toen was het toch echt tijd om te gaan aftellen van 10 naar 1, waarna wethouder Frans Klovert op een scheidsrechtersfluitje blies.

Iedereen verliet via de achterdeur de sporthal, waar een aantal vuurkorven stonden waar iedereen ook zijn fakkel kon aansteken. Onder begeleiding van verkeersregelaars ging de optocht op weg. Langs de route hadden verschillende inwoners ook kaarsen of andere verlichting neergezet en stonden ook veelvuldig buiten of van binnen te kijken.

Vlak na de brug bij het polderpad was het eerste verzorgingspunt en kregen alle kinderen een krentebol en werd er even een kleine rustpauze ingelast. Daarna ging de optocht weer verder door de polder en kwamen we uit bij De Wielewaal waar er spekjes werden uitgedeeld aan de kinderen. Hierna gingen we op weg naar de kruising burgemeester Boerstraat en de Dorpsstraat waar er gezellig muziek werd gespeeld en verder over de brug waarna er wederom een verzorgingspunt was. Toen was het toch weer tijd om richting het dorpshuis te lopen.

In het dorpshuis kreeg iedereen warme chocolademelk en was het tijd voor de prijsuitreiking, in totaal werden er door Frans Klovert een 4-tal prijzen uitgereikt. De door een jury waren uitgekozen, zo won een jongetje die verkleed was als eend met een aap op zijn rug, een gouden vlinder, een kleine groen hulk en meisje in een vrolijk gekleurde eenhoorn onesie, met bijbehorende make-up op haar gezicht een prijs.

Toen was het tijd om de muziek te starten en kon er nog vrolijk gedanst worden, al waren er best wel wat kinderen moe van het lopen dat die toch langzaam richting huis gingen.

Een uitgebreide fotocollectie is te vinden op: Facebook