Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Echtpaar Heemsbergen-Huurman 65-jaar getrouwd

Het echtpaar Heemsbergen-Huurman, afkomstig uit Zevenhuizen (Dirk) en Bleiswijk (Corrie), vonden elkaar tijdens een fietsavontuur in hun jeugd. Onlangs vierden ze hun 65-jarig jubileum, waarbij burgemeester Han Weber hen kwam feliciteren. Het begon als een geheim tijdens een fietstochtje met vrienden; Dirk viel voor Corrie’s mooie uitstraling, zij op haar beurt voor de charmante jongeman uit Zevenhuizen.

Hun liefde bloeide op en resulteerde in een huwelijk in december ’58. Het paar kocht hun eerste huis voor 1.200 gulden in Zevenhuizen, waar ze gelukkige jaren doorbrachten, naast andere locaties in dezelfde omgeving. Uiteindelijk settelden ze- op de Eendrachthof waar ze met veel plezier wonen.

Ze kregen drie kinderen, een zoon en twee dochters, werden gezegend met 17 kleinkinderen en vier achterkleinkinderen (en nog twee op komst). Terwijl Dirk jarenlang werkte bij het ziekenfonds in Gouda, zorgde Corrie liefdevol voor het huishouden en de kinderen.

Dirk herinnert zich de tijden waarin iedereen elkaar kende, iets wat tegenwoordig anders lijkt. Ondertussen geniet Corrie nog steeds van puzzelen. Tot zo’n vijf jaar geleden bezochten ze regelmatig de camping.

Tijdens hun 60-jarig jubileum kregen ze van hun kinderen een prachtige cruise over de Rijn en de Mossel. En elk jaar op hun trouwdag koopt meneer een prachtige bos rozen voor zijn geliefde.