Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Stop de bloeding (cursus EHBO Moordrecht)

Stop de bloeding is een specifieke module binnen de EHBO van het Oranjekruis, hierin worden de eerste hulp handelingen uitgelegd bij zeer ernstige bloedingen. Zeer ernstige bloedingen zijn levensbedreigend, denk bijvoorbeeld aan (slag)aderlijke bloedingen, deze bloedingen moeten dus in elke situatie direct worden behandeld zodat verder bloedverlies beperkt wordt. Bij zeer ernstige bloedingen kan binnen enkele minuten bijvoorbeeld shock optreden en dan is de grens van overlijden al inzicht.


Aan de hand van een PowerPoint presentatie verteld docent Co Bos als eerst de theoretische handelingen bij de verschillende situaties. Eerste hulp handelingen kunnen zijn het opstoppen van een wond (op een specifieke manier de wond volledig volproppen met verband) tot zelfs het aanleggen van een tourniquet. Aansluitend gaan de cursisten zelf aan de gang. Het aanleggen van een tourniquet bij zichzelf aan een been en daarna bij een lotus aan een arm. Als laatst oefenen met het opstoppen van een wond, door veel cursisten werd dit als lastig ervaren maar oefening baart kunst dus na een aantal keren kregen ze de slag te pakken.

Vanaf dinsdag 14 maart start er een opleiding EHBO. Deze opleiding is elke dinsdag (ca. 8 avonden) van 20:00 tot 22:00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus als je interesse heb in een EHBO opleiding twijfel dan niet en neem contact met ons op, verdere informatie is op te vragen via secretaris@ehbo-moordrecht.nl