Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Sinterklaasfeest voor minima

De afgelopen maand is de stichting cupcakes voor kids druk bezig geweest met de organisatie van het sinterklaasfeest voor de minima. In verschillende winkels in Zuidplas hebben inleverboxen gestaan, waarin mensen een cadeau konden doneren voor het sinterklaasfeest. Via de Stichting ZO! zijn de bij de cadeaukast en jeugdfonds sport en cultuur bekende kinderen uitgenodigd. De vrijwilligers van de stichting cupcakes voor kids hebben daarna gezorgd dat er voor elk kind een tas met ingepakte cadeautjes aanwezig was. Aangevuld met wat lekkers, wat door verschillende sponsors was aangeleverd.

En toen was het eindelijk woensdagmiddag 2 uur en kon het feest van start gaan. De kinderen werden buiten al opgewacht door verschillende pieten en in de zaal verwelkomt met muziek van DJ Piet. Iets na half drie was er toen het grote moment en kwam sinterklaas zelf ook een kijkje nemen op het sinterklaasfeest en ging het feest weer verder. Een aantal kinderen werd op het podium bij sinterklaas groepen waarbij sinterklaas wat voorlas over de kinderen uit het grote boek.

Na een ruim uur was het voor sinterklaas weer tijd om verder te gaan en bleken de cadeaus van de kinderen achter het gordijn op het podium te staan. De pieten ging hierna aan de gang om iedereen van zijn cadeaus te voorzien. En met een glimlach op het gezicht van zowel kinderen als ouders is iedereen weer richting huis vertrokken. De stichting cupcakes voor kids wil hierbij ook alle donateurs zowel van fysieke cadeaus als diegene die een digitale dontatie hebben gedaan bedanken, zonder u hulp was het niet mogelijk dit te organiseren.

Foto’s: Andre Muller en ZuidplasOnline