Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

35 jaar wereldwinkel in Nieuwerkerk aan den IJssel

Op vrijdag 18 november jl. bestond de wereldwinkel Nieuwerkerk aan den IJssel 35 jaar. Het jubileumweekend werd feestelijk ingeluid door burgemeester Han Weber. Jacques Bovens, voorzitter, stelde een aantal quizvragen aan burgemeester Weber, waarop het antwoord natuurlijk 1987 was. Gemiddeld draait de wereldwinkel momenteel op 30 vrijwilligers.

De wereldwinkel startte in het begin als documentatie en informatiecentrum. Daar is ook nu weer ruimte voor. Zie bijvoorbeeld op I point Beleef Zuidplas. De energieprijs baart zorgen voor de Wereldwinkel, zoals overal.

Burgemeester Weber benadrukte, dat de wereldwinkel 35 jaar voor minder welvarende landen opkomt. Van het klimaat hebben de 3de wereldlanden meer last dan de rijke landen. Solidariteit met minder welvarende landen is belangrijk. De informatieplek straalt aandacht uit voor eigen leefomgeving, waarin duurzaamheid ook tot uiting komt.

Hoewel de winkel eigenlijk overbodig zou moeten zijn wenst de burgemeester de winkel de komende 35 jaar veel succes. Samen met de voorzitter snijdt burgemeester Han Weber de feesttaart aan. Daarna was de winkel voor het winkelend publiek, dat ook gretig gebruik maakte van de enveloppenactie.

Naast deze feestelijke bijeenkomst werd erop donderdag- en vrijdagavond een kleuradvies-workshop gehouden voor geïnteresseerden en de vrijwilligers, waaraan per avond ongeveer 12 personen deelnamen. Zaterdagavond was er nog een gezellig samenzijn met de vrijwilligers in de Wereldwinkel.