Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Selma en Piet van den Berg-Blogg vieren 65-jarig huwelijksfeest

Selma (84) en Piet van den Berg-Blogg (87) vierden maandag hun 65-jarig huwelijksfeest met familie en vrienden in brasserie De Berg, gerund door hun zoon Erik. Burgemeester Han Weber kwam langs om het paar te feliciteren.

Historie in de Horeca

De familie Van den Berg heeft een lange geschiedenis in de horeca. Piet begon zijn carrière voor de viskar van zijn vader aan de Dorpsstraat. Later runden Selma en Piet een reeks horecagelegenheden, waaronder een snackbar en partyservice aan de Verzetslaan. Na hun pensioen woonden ze tot drie jaar geleden bij hun bedrijfspand. Nu wonen ze in een appartement waar Piet nog steeds hapjes en snacks bereidt voor feestjes, zij het op kleinere schaal.

Geheim van een Lang Huwelijk

Op de vraag hoe ze 65 jaar samenblijven, zegt Piet: “Geven en nemen en af en toe wat accepteren.” Selma voegt toe dat ze wel eens kibbelden, maar dat het zand erover gaat en vergeten wordt. Overdag zijn ze vaak apart bezig; Selma sport, shopt en gaat graag winkelen, terwijl Piet zijn eigen gang gaat.

Bijzondere Kennismaking

Selma ontmoette Piet via zijn vader, toen ze onder de motorbakfiets van zijn vader terechtkwam. Later, toen ze beiden avondschool in Rotterdam bezochten, bloeide hun relatie op. Selma en Piet kregen drie kinderen, vijf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Ondanks dat Selma nooit heeft opgepast, is hun familie hecht en aanwezig bij belangrijke momenten zoals deze bijzondere viering