Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

102 jaar Kunst na de Arbeid

Afgelopen zaterdag vierde Kunst na de Arbeid (ooit begonnen als KVT KNDA) haar 102-jarige bestaan. Dit omdat ze 100 en 101 jaar niet hadden kunnen vieren. De gehele avond zijn er sketches uitgevoerd door theater voor iedereen die betrekking hadden op de geschiedenis en belangrijke onderdelen van de vereniging. Ooit opgericht als personeelsmuziekvereniging van de Koninklijke Vereenigde Tapijtfabrieken (KVT). daarna zelfstandig verder gegaan.

De bezoekers werden bij binnenkomst afgestoft en in de zaal speelde een koperkwartet uit Gouderak tot het begin van het optreden. De slagwerkgroep gaf de aftrap door van achter naar voren te lopen en daarbij de KVT mars te spelen en toen samen met het harmonie orkest. Tussendoor werden op een scherm beelden getoond van de geschiedenis van de vereniging.

Na een sketch over Koninginnedag van 1962 door de theatergroep in combinatie met een deel van de slagwerkgroep en een aantal muzikale stukken was het tijd voor burgemeester Han Weber om de voorzitter te feliciteren met het 102-jarige bestaan en daarbij ook een bijdrage van de gemeente te schenken. De KNDA had voor het geld alvast een tweetal nieuwe trommels voor gekocht. Hierna ging de avond weer verder met sketches en muziek.