Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Enkele “niet zo fraai!” kaartjes uitgedeeld

Elk jaar besteedt de gemeente Zuidplas samen met Veilig Verkeer Nederland Zuidplas en Politie Waddinxveen – Zuidplas extra aandacht aan het moment waarop onze scholen weer zijn begonnen.

Naast spandoeken, die overal in de gemeente zijn opgehangen, zijn medewerkers ook fysiek aanwezig bij een of meerdere scholen. Op maandag 12 september was de jaarlijkse ‘brengactie’. Dit jaar vond. de actie plaats bij Basisschool de Wingerd aan de van Beethovenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wethouder Daan de Haas, VVN-Zuidplas, de wijkagenten en boa’s spraken samen met enkele kinderen van de school en de kinderburgemeester Thomas Schouten ouders op een ludieke manier aan op hun rij- en parkeergedrag bij het brengen van hun kinderen bij school. Ook delen ze kaarten uit bij goed parkeren en bij fout parkeren en flyers met een aantal belangrijke verkeersregels in de schoolomgeving.

Opvallende veel auto’s reden opeens een stuk verder door, na het zien van de veel aanwezige controleurs. Toch werden er ook nog enkele “niet zo fraai!” kaartjes uitgedeeld. Zo parkeerde iemand op een invalide parkeerplaats, zonder dat diegene de beschikking had over een invalide parkeerkaart.

Bij de school is een kiss-and-ridestrook aanwezig, sommige ouders gebruikt het meer als parkeerplaats i.p.v. alleen kinderen uit te laten stappen en door te rijden. Deze ouders zijn aangesproken over het feit dat ze er te lang bleven staan en krijgen ook een “niet zo fraai!” kaartje. Maar gelukkig konden er ook veel groene bedankt! kaartjes worden uitgedeeld.

Meer foto’s van de actie zijn te vinden op onze facebook pagina: Facebook