Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

34e Hollandsche IJssel Rit 2024

Zaterdag 18 mei is het weer zover. Dan zal de Hollandse IJsselrit voor de 34e keer worden gereden. Aan deze rit van ca. 100 km zullen circa 50-60 klassieke en antieke automobielen van vóór 1940 en tevens 20 tot 25 oude motorfietsen van vóór 1960 deelnemen. Vanaf 08.30 uur zullen de voertuigen samenkomen op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Rond 09.30 uur geeft burgemeester Han Weber van Zuidplas het startsein om te vertrekken voor een mooie route langs de Hollandse IJssel en door het Groene Hart. De burgemeester zal tevens plaatsnemen in een van de voertuigen om de route mee te rijden. De route gaat in oostelijke richting door Moordrecht langs de Hollandse IJssel richting Gouda. Vervolgens via Haastrecht en Oudewater voor een korte koffiepauze in Montfoort. Na deze stop gaat het verder via onder andere Harmelen en Woerdens Verlaat richting Nieuwkoop voor een lunch bij restaurant Tijsterman.

Na de lunchpauze zal de stoet rond 14.00 uur vertrekken in westelijke richting, naar het vertrouwde eindpunt bij Bouwbedrijf Valkenburg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Daar kan onder het genot van een hapje en een drankje uitgebreid worden nagepraat over de rit en belevenissen van de dag. Op deze locatie, net als op het Raadhuisplein, is er gelegenheid om al die schitterende voertuigen te bewonderen.