Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Terugblik voorjaarswaardering voor de mantelzorgers

De dag begon al goed met een licht zonnetje; het was een heldere nacht geweest met zelfs wat nachtvorst. Op tijd onderweg, want de eerste activiteit begon al om half tien in Nieuwerkerk met een bezoek aan Alpacasa. Guus, Joop, Ted, Freek & Bloem stonden al op ons te wachten. Vijf prachtige knuffelbare Alpaca’s; eigenaresse Wendy vertelde ons alle ins en outs en aansluitend mochten we ze lekkere brokjes geven. Ook de mantelzorgers werden goed verwend met koffie, cappuccino, thee en heerlijke brownies. De meet, greet & feed was echt veel te snel voorbij.

Om half twee stond onze volgende activiteit gepland: een bezoek aan kersen- en zorgkwekerij Jomajole. De zon scheen al op het terras in de kas; onder het genot van koffie en thee met een warme kersenflap begon de middag goed. Er werd verteld over het ontstaan van Jomajole en welke activiteiten er nu worden ondernomen. Daarna was er een speurtocht door de kas. Bij een aantal bomen hing er een nummer en moest er geraden worden welke boom dit was. Dit viel nog niet mee, maar er was uiteindelijk toch een winnares die met een heerlijk flesje wijn van druiven uit de kas naar huis ging. En iedereen was een prijswinnaar, want er werd nog getrakteerd op een verfrissend ijsje.

Aan het einde van de middag waren de alpaca’s weer goed uitgerust en werden ze nog een keer verrast met een bezoekje. Er werd weer volop geknuffeld en geaaid.