Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Onze Afvalhelden in het zonnetje

Met zo’n 30.000 onvermoeibare medewerkers verspreid over heel Nederland, verdienen de Afvalhelden onze welverdiende lof. Dag in dag uit staan zij paraat voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het onderhouden van milieustraten, het schoonhouden van onze straten, parken en riolen, het transporteren van ons afval en het recyclen ervan.

Week van de Afvalhelden
In de Week van de Afvalhelden, die plaatsvindt tijdens de eerste volle week van maart, worden deze toegewijde medewerkers in het zonnetje gezet. Of het nu waait, regent, tijdens crisissen, ’s nachts of op feestdagen: de inzet van onze Afvalhelden is altijd onwrikbaar.

Op pad met de buitendienst
Van de week sloot wethouder Wybe Zijlstra zich aan bij onze buitendienst om plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken – het zogenaamde PMD-afval – op te halen. Dit afval wordt gescheiden ingezameld en gerecycled, waardoor de grondstoffen hergebruikt kunnen worden.
“Wat een bewonderenswaardig werk leveren deze mensen!” aldus wethouder Wybe Zijlstra. “Het is een sector waar onze samenleving simpelweg niet zonder kan. Dagelijks overwinnen de Afvalhelden talloze uitdagingen om Nederland schoon te houden. Wij zijn enorm trots op hun toewijding!”