Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

(Her)ontdek de Bijbel door de lens van wetenschap

Nieuwerkerker drs. ing. Cees J Muusse neemt je mee op een intrigerende reis naar het verre verleden. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten schijnt hij in deze vijfdelige lezingenreeks een nieuw licht op de achtergrond en oorsprong van de bijbel.
We verkennen de schatten van archeologie, geschiedenis en diverse culturen om het verleden beter te begrijpen. De waarheid is vaak fascinerender dan fictie, en de Bijbel herbergt nog vele geheimen. Deze lezingen gaan over wetenschappelijke ontdekkingen en niet over een bepaalde geloofsleer van kerkelijke groepen. Iedereen wordt vrij gelaten conclusies te trekken uit archeologische ontdekkingen en wetenschappelijke publicaties met betrekking tot de Bijbel.
Cees J. Muusse studeerde theologie in Utrecht en heeft jaren in het buitenland gewerkt voor grote baggerbedrijven. Later werd hij veiligheidskundige. Hij schreef diverse boeken over zowel theologie als veiligheid. De vijf lezingen zijn los van elkaar te bezoeken.

15 februari – de Essenen en de rollen van Qumran
7 maart – de rollen van Nag Hammadi, onbekende evangeliën
11 april – de gnostiek en de eerste christenen
16 mei – de Katharen en Kruisridders
13 juni – latere dogma’s en kerkleer

De toegang tot alle avonden is gratis. Koffie, frisdrank of thee in de pauze zijn voor eigen kosten. Er is ruim gelegenheid voor vragen en verdieping. Wil je verzekerd zijn van een plaats en op de hoogte gehouden worden van eventuele wijzigingen? Meld je dan aan voor de avond(en) van je keuze.

https://www.bibliotheekdegroenevenen.nl/home/aanmeldenlezingceesmuusse.html
of aan de balie van de Bibliotheek in Nieuwekerk aan den IJssel

Locatie: Bij de Bibliotheek de Groene Venen, Batavierlaan 4, 2912SG Nieuwerkerk ad IJssel Toegang is gratis Aanvang: 19.30 – 21.30 uur