Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lampionnenoptocht Zevenhuizen op zaterdag 27 januari

Op zaterdag 27 januari is de lampionnenoptocht weer in Zevenhuizen. Alle kinderen uit Zuidplas tot 12 jaar kunnen (gratis) meelopen met deze sfeervolle en gezellige wandeling in het donker. En er zijn nog leuke prijzen te winnen ook!

De Lampionnenoptocht is een leuke avondwandeling voor kinderen en hun (groot-)ouders. Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert deze feestelijke lampionnenoptocht altijd rond de verjaardag van Prinses Beatrix.

Om 18.45 uur verzamelen we in Dorpshuis Swanla, waarvandaan de optocht om 19.00 uur vertrekt. Afslag 9 zorgt voor gezellige muziek onderweg en de kinderen krijgen wat lekkers tijdens de wandeling, die ongeveer een uur duurt.

Win een prijs

Alle deelnemers mogen verkleed komen en/of hun zelfgemaakte lampion meenemen. Ze kunnen daarmee een leuk prijsje winnen. Het thema van dit jaar is ‘Help! Een verrassing!’, naar het prentenboek van het jaar. Het boek gaat over Suusje de eekhoorn die een verrassing heeft voor haar vriend August de vos. Maar of hij daar nu zo blij mee is…?

Bedenk hoe je passend bij dit thema verkleed kunt gaan. En wees creatief en maak zelf een mooie bijpassende lampion! Misschien win jij dan wel een leuke prijs! De prijsuitreiking is na afloop in Dorsphuis Swanla onder het genot van een welverdiende warme chocolademelk.

Praktische informatie

Wat: de leukste optocht van Zuidplas

Datum: zaterdag 27 januari 2024

Tijd: vanaf 18.45 uur tot ongeveer 20.15 uur

Plaats: vertrek Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

Voor wie: kinderen tot ongeveer 12 jaar en hun begeleiders

Meer info: www.oranjezevenhuizen.nl

Donkere route

De route gaat gedeeltelijk door de Hennipgaarde, waar het best donker kan zijn. De lampions geven meestal niet heel veel licht, dus kunnen deelnemers ook met een fakkel meelopen. Vooraf verkopen we in Dorpshuis Swanla fakkels (€4,00), die vervolgens buiten bij vertrek aangestoken kunnen worden bij de vuurkorven.

Stichting Oranje Zevenhuizen
Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert de lampionnenoptocht ieder jaar. Meer informatie over Stichting Oranje Zevenhuizen en de activiteiten is te vinden op: www.oranjezevenhuizen.nl.