Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Bos Nieuwerkerk is genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024

Op donderdag 11 januari werden in Fort Wierickerschans de genomineerden voor de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024 bekendgemaakt. Na een warm welkom door juryvoorzitter Daniël Westerhuis en wethouder Robin Kersbergen, kregen de genomineerden de gelegenheid om hun bedrijven te presenteren tijdens pakkende pitches. Onder hen bevonden zich directeur Peter van Veelen en eigenaar Martine Goedegebuure van Bos Nieuwerkerk HeatMatrix Groep, die nu een van de drie genomineerden zijn in de categorie MKB. Ze zullen de strijd aangaan voor de felbegeerde Ondernemersprijs Midden-Holland 2024, waarbij ze concurrentie hebben van Overslag Terminal Bergambacht uit Bergambacht en Redwell uit Waddinxveen.

Het familiebedrijf, dat zich kenmerkt door een hechte groep medewerkers, vierde hun nominatie op vrijdagochtend intern met saucijzenbroodjes. ’s Middags brachten wethouder Jan Willem Schuurman en burgemeester Han Weber een bezoek om Martine en Peter persoonlijk te feliciteren met hun welverdiende nominatie, en kregen daarbij meteen een rondleiding door het bedrijf.

Om een goed beeld te krijgen van de genomineerde bedrijven zal de jury, naast de aangeleverde informatie en de pitches, de komende tijd alle bedrijven persoonlijk bezoeken. Tijdens deze bezoeken krijgen de genomineerden de kans om te laten zien waarom zij dé Midden-Holland Ondernemer van het jaar zouden moeten worden. Daarnaast wordt er zelfs een accountantsonderzoek van de boeken uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de prijs wordt toegekend aan een bedrijf dat financieel gezond is.

Op 29 januari zullen tijdens het feestelijke slotevent in De Goudse Schouwburg de winnaars officieel worden bekendgemaakt.

Het familiebedrijf Bos Nieuwerkerk vierde afgelopen jaar zijn 50-jarig bestaan en is gedurende die hele periode gevestigd geweest in Nieuwerkerk aan den IJssel. In augustus van het afgelopen jaar organiseerden ze een burendag, waar iedereen de kans kreeg om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe onder andere schoorstenen worden vervaardigd. Ook werd duidelijk hoe het bedrijf zich inzet voor intern leidingwerk en het terugwinnen en hergebruiken van warmte, niet alleen in de grote industrie, maar ook in het middenbedrijf, waaronder grotere bakkerijen. Om een nog completer pakket diensten te kunnen aanbieden hebben ze 2 jaar geleden HeatMatrix overgenomen.

Het artikel over burendag is terug te lezen op: Binnenkijken bij Bos Nieuwerkerk – Zuidplas Online