Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht Nieuwerkerk

Gemeente Zuidplas, politie en de Omgevingsdienst Midden Holland houden gezamenlijke controle in self-storage bedrijven in Zuidplas

Op donderdag 9 november heeft het Team Veiligheid Zuidplas samen met de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en Politieteam Waddinxveen Zuidplas controles uitgevoerd bij twee self-storage bedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. Dit zijn bedrijfspanden waarin opslagboxen zijn gemaakt, die particulier en bedrijfsmatig gehuurd kunnen worden. Deze controles waren onaangekondigd. Daarbij zijn een vuurwapen, vuurwerk, nep-merkschoenen en brandonveilige situaties aangetroffen.

Toezichthouders en opsporingsambtenaren controleerden onder meer op naleving van het bestemmingsplan, juiste bedrijfsvoering, bouw- en brandveiligheidsvoorschriften en milieuwetgeving. Bij de controle zijn de betrokken diensten ook alert op andere strafbare feiten, bijvoorbeeld ondermijnende criminaliteit of opslag van strafbare goederen.

Resultaten
Het overgrote deel van de opslagboxen was prima op orde. Dat is natuurlijk een mooi resultaat. In enkele opslagboxen werden verdachte zaken aangetroffen. Zo werd een vuurwapen aangetroffen dat niet volgens de richtlijnen onklaar was gemaakt. In een andere opslagbox vonden de controleurs vuurwerk. Dit is door de politie in beslag genomen en afgevoerd. In een bedrijfsruimte nabij het self-storage bedrijf stonden 27 paar nep-merkschoenen opgeslagen. Deze bleken niet van echt te onderscheiden en zijn ook door de politie in beslag genomen. In diverse opslagboxen stonden gasflessen opgeslagen. Omdat dit brandonveilige situaties oplevert en in strijd is met de huurovereenkomst, krijgen de huurders het verzoek de gasflessen op korte termijn te verwijderen.

Melden helpt
Onjuist gebruik van panden zorgt vaak voor overlast en/of onveilige situaties voor de omgeving. Vermoedt u criminele activiteiten bij u in de buurt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bij spoed 112. Liever anoniem blijven? Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meld www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.