Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Tom Okker aanwezig bij start Oldstars tennis in Moerkapelle

Op maandagmorgen hadden zich ruim 20 deelnemers verzameld bij tennisclub Love 70 in Moerkapelle. Deze morgen was de kick off van Oldstars tennis, waarbij Love 70 de eerste tennisvereniging binnen Zuidplas is die is aangesloten bij het het Oldstars initatief van de ouderenbond. Het Oldstarts initatief is niet helemaal onbekend in Zuidplas, want in Moordrecht is MOS Walking Football Moordrecht ook hierbij aangesloten maar dan met voetballen.

Op het zonnige terras worden de mensen welkom geheten door Irene Zorg van Tennis met Zorg, die leest geeft op de TC Love 70. Waarbij ze aangeeft dat naast andere activiteiten voor o.a. peuters dit een nieuwe activiteit is maar dan gericht op ouderen op de tennisclub in Moerkapelle, maar waar ook senioren uit de omgeving welkom zijn.

Het ouderenfonds is in het kader van meedoen, ontmoeten, bewegen en zelfredzaamheid met het Oldstars initiatief begonnen in eerst instantie met voetbal, alleen zag je toen allerlei oud voetballers en mannen die kwamen. Daarom zijn er in 2019 ook andere sporten bij gekomen, zodat er ook keuze is in welke sport je wil doen. Een van de ambassadeur, de oude wedstrijdtennisser Tom Okker is ook aanwezig, het is voor hem bijna een thuiswedstrijd, want hij woon maar een paar dorpen verder. Hij geeft ook aan dat het goed is om in beweging te blijven omdat je je dan beter voelt. Al heeft hij op zijn 78 zelf ook her en der wel dingen die wat minder gaan, maar is nog steeds actief en is ook veel in beweging.

Oldstars tennis kent wel wat aangepaste regels t.o.v. normaal tennis, zo is de bal zachter en gaat hij dus minder hard. De bal mag ook twee keer stuiteren en er wordt gebruik gemaakt van een single veld. Maar je kan natuurlijk altijd met elkaar afspreken toch hardere ballen te gebruiken of maar 1 keer stuiteren. Het gaat er om dat iedereen zich nog lekker kan bewegen. De komende tijd worden de lessen gegeven door Irene Zorg en kunnen mensen zich ook nog bij haar melden om mee te doen. De gemeente en de sportstichting Zuidplas dragen financieel bij aan het initiatief, wat valt binnen de kaders van het sport akkoord zoals Zuidplas dat kent. Waarbij bewegen voor alle doelgroepen centraal staat en wat meer op preventie is gericht dan op het gewoon maar neergooien van een aantal sportvelden.

Wie meer informatie wil of contact op wil nemen met een van de clubs, kan kijken op Blijven bewegen doe je samen – OldStars.