Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Nieuwe dieren in de weidetuin

Er was natuurlijk al volop dierenleven in de grond en de eenden en fazanten genieten ook al tijden van het terrein van de weidetuin, maar sinds kort zijn er ook grotere dierlijke bewoners in de Weidetuin. Varkens èn schapen!

Allereerst kwamen de varkentjes, die inmiddels ook namen hebben: Ien (de kleine rood/bruine), Pien (de zwarte) en Zwien (de wat dikkere rood/bruine) wennen langzaam aan hun nieuwe onderkomen. Het recent toegevoegd modderbad doet ze goed! Ze worden goed verzorgd door het Varkentjesteam (Jan, Rien, Maartje, Emelie en Erjan). Zij voorzien deze schattige beestjes van voldoende eten, wat betekent dat ze niet gevoerd mogen worden door oogstgenoten en (andere) vrijwilligers of bezoekers.

Verder arriveerden recent ook drie bonte schapen (1 jaar oud) op de Weidetuin. Deze drie worden verzorgd door het Schapenteam: Jan, Frans en Erjan. Ze hebben al wel een nummer, nog geen naam…

Dit bonte gezelschap heeft de neiging om weg te lopen. Daarom is het hele terrein waar ze mogen komen, omheind met schrikdraad. Even goed opletten dus als je dicht bij de omheining komt (en je kinderen waarschuwen ;-)). Ze hebben genoeg te eten (en houden het gras lekker kort), krijgen voldoende water (in een bak) en kunnen in de schaduw van de bomen liggen en/of onder het zeil.

Een paar aandachtspunten hierbij voor vrijwilligers, oogstgenoten en bezoekers:
– voedsel en verzorging geeft het verzorgingsteam, niemand anders;
– wie niet in het team zit, niet het hok en de buitenruimte van de varkentjes betreden, ze mogen niet in hun eigen ruimte gestoord worden;
– de beestjes rust gunnen; dus de omheining en het hok omzichtig benaderen zodat ze niet opgeschrikt worden;