Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Laatste weekend tentoonstelling Graven in het verleden van steenplaats Klein Hitland

Komend weekend op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni 2023 zal de tentoonstelling “Graven in het verleden van Steenplaats Klein Hitland” voorlopig voor het laatst geopend zijn.

U bent op genoemde data van harte welkom van 10.30 uur tot 16.00 uur in de linker turfschuur van het steenovencomplex Klein Hitland (Klein Hitland 4 Nieuwerkerk aan den IJssel) . De tentoonstelling toont het resultaat van recente onderzoeken en opgravingen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de ontwikkeling van de steenplaats en het leven en werken op het steenovencomplex.

De tentoonstelling is een onderdeel van het archeologie-project van de Stichting Steenovens Klein Hitland dat gesubsidieerd is door de provincie Zuid-Holland.

Rob Stolk heeft in het kader van dit archeologie-project een boek geschreven . Het gaat over de laatste bevindingen en vondsten, het onderzoek naar achtergronden van de betrokken steenfabrikanten en hun (familie-)relaties met andere steenfabrieken, de ontwikkeling van het bakproces, de impact van de baksteenindustrie op de samenleving en het leven en werken op de steenplaats.