Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

4 dagen Avond4daagse in zonnig Nieuwerkerk

Afgelopen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vond in Zuidplas de jaarlijkse Avond4daagse plaats, een populair evenement waar zowel jong als oud aan deelneemt. Ondanks de warme temperaturen waren de straten gevuld met enthousiaste wandelaars die de hitte trotseerden om deel te nemen aan deze gezellige wandeltocht. Op vrijdag vond de feestelijke intocht plaats, waarbij alle deelnemers met trots de finish bereikten.

Gedurende de vier dagen van de Avond4daagse liepen de deelnemers 5 of 10 kilometer. Deze flexibiliteit stelde zowel beginnende wandelaars als ervaren deelnemers in staat om de afstand te kiezen die het beste bij hun capaciteiten paste. De groep van de 10 kilometer bestond uit 18 personen, die van de 5 kilometer uit een veelvoud daarvan.

Hoewel de hitte op sommige avonden een uitdaging vormde, lieten de deelnemers zich niet ontmoedigen. Met zonnehoeden, zonnebrandcrème en voldoende water in de hand trotseerden zij de zomerse temperaturen. Het gemeenschapsgevoel was duidelijk voelbaar, waarbij buren en vrienden elkaar aanmoedigden om vol te houden en de finish te bereiken. Ook waren er op maandag eierkoeken en kregen de kinderen onderweg een fluitje. Op dinsdag werd er door een sponsor fruit uitgedeeld en op donderdag stond er flesje water klaar voor de deelnemers.

Op vrijdagavond werd de Avond4daagse afgesloten met een kleurrijke en feestelijke intocht. De straten van Zuidplas waren gevuld met muziek (van DKV en Adest Musica), vlaggen en blije gezichten. Familieleden, vrienden en bewoners stonden langs de kant om de wandelaars aan te moedigen en te feliciteren met hun prestatie. In de laatste kilometers werden de kinderen en een deel van de ouders getrakteerd op snoepgoed en klein speelgoed voor de door hun geleverde prestatie. Het gevoel van voldoening was tastbaar toen de laatste deelnemers de eindstreep passeerden en hun welverdiende medailles in ontvangst namen.

Foto’s: M. van Capelle