Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Publieksdag Archeologie

In het kader van een archeologie project, dat mogelijk is gemaakt door steun van de provincie Zuid-Holland gaat Stichting Steenovens Klein Hitland op zaterdag 13 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur in de turfschuur van Steenovens Klein Hitland kleine opgravingen doen op zoek naar restanten van eerdere ovens die op de plek stonden waar nu de grootste steenoven met turfschuren staat.
Wie ouder is dan 12 jaar, mag de amateurarcheologen van Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK) helpen graven en zoeken. Dit gebeurt onder toezicht van een archeoloog die ook de hele dag proefboringen doet in en rond de locatie. We starten de dag om 10.00 uur met een presentatie door een van de archeologen. Om 11.30 uur en 13.30 uur worden er rondleidingen gegeven over het proces van het maken van de IJsselstenen.

De vrijwilligers van SAK kunnen wel wat hulp gebruiken. Vind je het leuk te helpen om een stukje van dit geheim van de steenplaats te ontraadselen? Dan kun je je aanmelden via het formulier op de website steenovenskleinhitland.nl. Daarna ontvang je de benodigde informatie.

Publiek is van harte welkom om te kijken en vragen te stellen.

Parkeren aan de Groenendijk.