Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Verzet langs het spoor

Op 4 mei 2023 brengt ‘Theater voor Iedereen’ (TVI) het aangrijpende verhaal van Wim en Sien Sprenger. Henk van Kerkhof van de Historische Vereniging Moordrecht, heeft onderzoek verricht en ontdekte waardevolle verhalen. Een bron van informatie over Wim Sprenger, die gesteund door zijn vrouw, in de oorlog in Moordrecht een heel belangrijke rol hebben gespeeld. Theater voor Iedereen speelt een aantal scenes uit het leven van Wim en Sien Sprenger. Deze scenes spelen zich met name af op en rondom het spoor.

Het is alweer de 5e keer dat TVI tijdens de dodenherdenking een activiteit ontplooid in samenwerking met verschillende andere organisaties. Na twee podcast tijdens de coronaperiode nu weer een uitvoering in de Hervormde Kerk in Moordrecht.

De ‘props’ (de theaterrekwisieten) zijn opgehaald op locatie in Zeeland. De spoorboom die een belangrijke rol speelt bij de voorstelling ‘verzet langs het spoor’ kan gebruikt worden. Natuurlijk spelen we in een setting en in gemaakte kleding door Anita Racz uit de tijd van de Tweede wereld oorlog.

De eerste muzikale oefening met zangcoach Yelena Guryeva en het oefenen met popkoor Prestige in Gouda zijn begonnen en geven de voorstelling straks nog meer verwondering.

U en jij bent van harte welkom om deze voorstelling op donderdag 4 mei om 21:00 uur, na de dodenherdenking in de Dorpskerk op het Kerkplein in Moordrecht bij te wonen. Door onze vaste sponsoren ‘ is de toegang wederom gratis.