Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Gebrek aan verkeersregelaars zorgt voor niet doorgaan Koningsdag braderie en kleedjesmarkt Nieuwerkerk

Stichting Evenement heeft met pijn in het hart moeten besluiten dat de kleedjesmarkt en de braderie in het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel niet door kan gaan dit jaar. De vrijwilligersorganisatie kan de veiligheid niet garanderen door het gebrek aan verkeersregelaars en vrijwilligers. De aubade zal wel doorgang hebben maar is dit jaar op het Raadhuisplein.


“Wij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om verkeersregelaars te werven. Het is een enorm gebied wat autovrij moet blijven en als je daar niemand neerzet dan gaan auto’s gewoon langs het hek en dat levert levensgevaarlijke situaties op” legt Paul van Waasdijk uit.


Samen met de winkeliers van het Oude Dorp, de gemeente Zuidplas en het vrijwilligers informatiepunt van stichting ZO! zijn er op de sociale media vele oproepen geplaatst maar passende aanmeldingen bleven, op enkele aanmeldingen na, uit.

De gemeente en de veiligheidsregio Hollands Midden stellen in een vergunning vast welke veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden en volgens Van Waasdijk kan stichting Evenement daar niet aan voldoen. “Dan moet je met veel pijn in het hart deze beslissing nemen maar dat gaat bij ons bestuur zeker niet in de koude kleren zitten” benadrukt hij. Stichting Evenement baalt enorm want na twee jaar corona bleek vorig jaar maar weer eens hoe geliefd de kleedjesmarkt was en hoeveel mensen hierop afkomen. Van Waasdijk heeft ook andere alternatieven onderzocht : “Ons enige realistische alternatief is verkeersregelaars inhuren maar daar hebben wij geen geld voor als vrijwilligersorganisatie en binnen de gemeente Zuidplas was hier geen budget voor”.

Van Waasdijk was blij met de steun die gemeente, winkeliers van het Oude Dorp en het Vrijwilligers Informatie Punt hebben gegeven aan de pogingen om verkeersregelaars te werven. Hij hoopt dat de aankomende tijd mensen zich gaan aanmelden als verkeersregelaar, niet alleen voor stichting Evenement maar ook voor andere evenementen in de gemeente.