Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Johan Matze (SGP): “geen nieuwe windmolens meer op land erbij in Zuid-Holland”

Deze uitspraak deed hij afgelopen donderdagavond in Nieuwerkerk aan den IJssel bij een gemeenschappelijk verkiezingsbijeenkomst van de SGP afdelingen Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Zuidplas. De avond werd geleid door Jan Schippers van de afdeling Rotterdam en ze hadden mooie mix van sprekers. Er waren twee kandidaten aanwezig welke op de kieslijst staan voor de provinciale staten verkiezingen, dat waren Nico de Jager (huidig statenlid en fractievoorzitter) en daarnaast Johan Matze (kandidaat op plaats 3 van de kieslijst). Daarna kwam Johan de Leeuw aan het woord, welke woonachtig is in Capelle aan den IJssel maar ook de eerste kamer fractie ondersteund en vertelde wat voor werk daar gedaan word. En uitleg over de getrapte verkiezingen voor de eerste kamer. Maar ook hoe de eerste kamer wetten kan tegenhouden, waarbij er minder naar partijpolitiek wordt gekeken maar meer naar de juridische aspecten en o.a. of handhaving wel mogelijk is.

Huidige lid en ook weer kandidaat bij het de waterschapsverkiezingen Martin van der Spek was de volgende spreker. In 2019 voor het eerst gekozen en ook gelijk in het dagelijks bestuur terecht gekomen. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het afvalwater en daarin zijn nog stappen te maken m.b.t. duurzaamheid. Zo kan het zuiverslip hiervoor gebruikt worden en daarvan is een continu hoeveelheid aanwezig, dus ook geen last van geen zon of weinig wind.

Als laatste kwam de huidige fractievoorzitter van de tweede kamer Kees van der Staaij aan het woord, die betrok gelijk twee jongeren in het gesprek door ze naar voren te halen. En het met nu gelijk over de verschillende sprekers en verkiezingen te hebben. En later ook nog over het belang van de waterschappen en dat je ook ook moet blijven houden voor voorzieningen, dat die niet allemaal weggaan in kleine gemeentes.

Na de sprekers was er nog een beperkte tijd om een aantal stellingen door te nemen, waarop aanwezige en sprekers mochten reageren. En heeft Dick Alblas daarna de avond afgesloten.