Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Veel kerstbomen ingeleverd

Vandaag was het zover en konden in alle dorpen van Zuidplas kerstbomen worden ingeleverd op meer dan 10 locaties. De afgelopen dagen werden er al een kerstbomen verzameld, maar ook vandaag lagen er veel kerstbomen in de dorpen klaar om mee te nemen naar het inzamelpunt. Op allerlei manieren werden de bomen meegenomen en vaak werden ook ouders ingeschakeld om te helpen met het vervoer, waardoor er zo nu en dan een aanhangerwagen gevuld met kerstbomen aankwam.

Ook dit jaar werden de bomen met kluit apart gehouden, deze worden net als afgelopen jaar weer in het kerstbomenbos in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht geplaatst. Eind van het jaar kunnen diegene die een boom met kluit hebben ingeleverd weer een boom kiezen uit het kerstbomenbos.

Op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel werden zoveel bomen ingeleverd dat deze continu afgevoerd moesten worden met een vrachtwagen. Deze is vele keren op en neer gereden om alle bomen naar de locatie te brengen waar ze versnipperd gaan worden.