Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

In Zevenhuizen moet je je aanpassen of opkrassen

Afgelopen woensdag waren Harry en Willy de Jong-Van Zuijlen 60 jaar getrouwd en kregen bezoek van locoburgemeester Wybe Zijlstra die hun namens de gemeente kwam feliciteren. Harry is een rasechte rotterdammer en Willy is getogen in Zevenhuizen. Meer dan 60 jaar geleden kwamen ze elkaar voor het eerst tegen op een boottochtje over de Rotte waarbij Willy was uitgenodigd om mee te gaan.

Toen Harry pas in Zevenhuizen woonde, kreeg hij van mevrouw Nobel bij de toneelvereniging te horen: “In Zevenhuizen moet je je aanpassen of opkrassen.” Harry heeft zich aangepast! Het echtpaar heeft veel binnen de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle gedaan, o.a. bij het toneel en ook bij het shantykoor het kraaiennest. Daarnaast schrijft Harry veel, o.a. korte gedichtjes, voor dorpskracht schreef hij bomen in de “doos”.

Het gezin heeft twee kinderen, waarvan de zoon een aantal jaren geleden is overleden. Ze hebben ook 3 kleinkinderen, waarvan er 1 in Spanje woont maar met hulp van Google translate kunnen ze daar ook mee communiceren.

In 2005 kreeg Harry oorkonde van de gemeente toenmalige gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle voor al vrijwilligers werk wat ie gedaan heeft, deze hangt trots aan de muur in de kamer. Van de buren krijgen ze mantelzorg en door de traplift kunnen ze in hun eensgezinswoning blijven wonen. Helaas is de gezondheid van Harry wel broos, daarom is hij ook ooit gestopt bij het shantykoor. Maar hij is al wel jaren erelid.