Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

De Zonnebloem Moordrecht op bezoek bij zorgboerderij “Bovenstee”

Op 27 juni jl. brachten 45 deelnemers en 15 vrijwilligers van de Zonnebloem Moordrecht een bezoek aan het melkveebedrijf en zorgboerderij de “Bovenstee” aan de Provinciale weg te Moordrecht.

Rita en Paul Oudijk hebben samen met hun kinderen op deze boerderij 180 melkkoeien, schapen, konijnen, poezen en een hond. Sinds 2004 bieden zij op de zorgboerderij dagbesteding aan voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

We werden ontvangen in de kantine met een kopje koffie of thee en Rita gaf uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij. De dagelijkse zorg voor de dieren vergt de meeste tijd van de dag. Zo worden koeien, kalfjes en schapen gevoerd. Ook is er plek om te tuinieren in de kas en rondom de boerderij. Tevens worden onderhoudswerkzaamheden verricht zoals verven en repareren.

In groepjes gingen we het erf op. We bezochten de koeienstal, genoten van het uitzicht op de polder en “rollebolden” in de hooiberg. In de kantine werd ons vervolgens een overheerlijke brunch voorgeschoteld die bij iedereen in de smaak viel. Helaas moesten we vanwege regen iets eerder huiswaarts keren. Niettemin kunnen we terugkijken op een geweldige dag.