Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Koninklijke onderscheiding voor Hans Stapels

De Nieuwerkerkse Tafeltennisclub (NTTC) bestaat dit jaar 65 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft gisteren de heer J.A.M. (Hans) Stapels uit Nieuwerkerk aan den IJssel een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Han Weber. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de tafeltennissport.

De heer Stapels zet zich al meer dan veertig jaar vrijwillig in voor de tafeltennissport. Dit doet hij met veel enthousiasme en kennis van zaken. Eerst in Rotterdam en naderhand bij NTTC. Bij tafeltennisclub 21up in Rotterdam was hij penningmeester en enkele jaren voorzitter. Hier werd hij benoemd tot Erelid. Ook verzorgde hij bij deze club samen met zijn echtgenote het clubblad ‘Het Krabbeltje’.

Sinds 1998 is hij in diverse rollen actief voor NTTC. De heer Stapels stond aan de wieg van de toenmalige jeugdafdeling. De nadruk van zijn activiteiten lag vooral op organiseren en leden werven, 1 tot 2 keer per week training geven en begeleiden, teams indelen, overleg voeren met ouders, en het jaarlijkse uitje organiseren en begeleiden. Het resultaat hiervan was dat jeugdleden in afzienbare en voor langere tijd op landelijk C- en B-niveau speelden. Tevens is hij bij het NTTC een van de bedenkers en drijvende krachten achter het seniorentafeltennis (55+) en inmiddels elke woensdagmiddag paraat als trainer en organisator.

Naast zijn rol als penningmeester verricht de heer Stapels gedurende het jaar allerlei activiteiten, waaronder het jaarlijkse Open Zuidplas toernooi, de aanschaf van materialen of met de indeling van de zaal. Het 65-jarig jubileum is zijn derde lustrum. Indrukwekkend is zijn bijdrage aan de voorbereiding van de vorige jubilea, toen hij voor zowel het 50-jarig jubileum in 2007 als het 60-jarig jubileum in 2017 de jubileumboeken vervaardigde.