Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

2 juli inleveren bruikbare kringloopgoederen

Op zaterdag 2 juli 2022 kunt u nog bruikbare kringloopgoederen inleveren naast het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het innamepunt voor kringloopgoederen is gevestigd náást het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel (Eerste Tochtweg 9B). Het is iedere 1e zaterdag van de maand geopend. Vrijwilligers van de Tweedekanswinkel en het SAZ Repair Café Zuidplas beoordelen ter plaatse de geschiktheid van de aangeboden spullen. Na uw bezoek aan het innamepunt kunt u eventueel overig afval aanbieden op het afvalbrengstation zoals u gewend bent.

De inzameling is een initiatief van de gemeente Zuidplas, Tweedekanswinkel Moerkapelle, het Duurzaamheidsplatform Zuidplas en het SAZ Repair Café Zuidplas. Doel is meer spullen een tweede leven te geven en daarmee de stroom restafval te verminderen. Het initiatief is onderdeel van een uitgebreider onderzoek naar de mogelijkheden voor de realisatie van een circulair ambachtscentrum in Zuidplas. In zo’n centrum staat hergebruik van grondstoffen centraal door demontage, reparatie en upcycling van afgedankte goederen en materialen.