Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Nieuwe speeltuin aan de Seine

Zo’n 20 jaar geleden is er aan de Seine een speeltuin geplaatst, deze was ondertussen wel aan vervanging toe. De buurt mocht meebeslissen hoe de speeltuin opgeknapt moest worden, hiervoor kon worden gekozen uit een drietal ontwerpen. Uit eindelijk is voor een frans ontwerp gekozen en kon worden begonnen met het opknappen.

Nu het opknappen van de speeltuin gereed was, wilde de buurt het ook feestelijk vieren. Onder andere oud wethouder Jan Verbeek heeft zich bezig gehouden met de organisatie en de buurt hiervoor bij de stichting Zo een buurtbudget aangevraagd. Hiermee hebben ze een buurt BBQ georganiseerd, zodat de bewoners elkaar weer eens wat samen kon doen. Vooral in de corona periode zijn er veel mensen nieuw komen wonen in de buurt.

Tijdens deze feestelijke BBQ kwam ook nog de huidige wethouder Wybe Zijlstra voorbij om de speeltuin officieel te openen door een lint door te knippen. Dit ging nog niet zo makkelijk, aangezien de wethouder zijn schaar was vergeten mee te nemen. Gelukkig bood een heggeschaar uitkomst en kon de speeltuin toch nog officeel geopend worden.