Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Onvergetelijke dag voor jonge mantelzorgers in de Efteling

Steunpunt Mantelzorg van Stichting ZO! organiseerde, met hulp van enthousiaste vrijwilligers, een onvergetelijke dag voor jonge mantelzorgers in de Efteling. Op 19 oktober gingen 33 jonge mantelzorgers, in de leeftijd van 7 tot 15 jaar, mee. Elk van hen heeft een uniek verhaal over waarom ze mantelzorger zijn. Voor deze kinderen en jongeren, die vaak extra verantwoordelijkheden dragen of zelf zorg moeten missen, was het bijzonder om even helemaal in het middelpunt te staan.

Een dag vol avonturen

De dag begon goed met een gezellige busrit, waarin de jonge mantelzorgers verrast werden met een activiteitenboekje vol spelletjes, puzzels en weetjes over de Efteling. Bij aankomst kregen ze een lunchpakketje, zodat iedereen vol energie aan de dag kon beginnen. Een groep stoere meiden durfde het aan om in de spannende achtbaan Baron 1898 te gaan, anderen maakten een ontspannen wandeling door het Sprookjesbos, en sommigen genoten van de magische belevenis van Symbolica. Er ontstonden nieuwe vriendschappen, en de jongeren herkenden veel in elkaars verhalen. Na een dag vol avonturen werd er enthousiast nagepraat in de bus.

Waardevolle herinneringen

Terug in Nieuwerkerk aan den IJssel werd de dag afgesloten met een groepsfoto bij het kantoor van Stichting ZO!, waar de ouders vol verwachting stonden te wachten op de verhalen van hun kinderen. De jonge mantelzorgers vertelden stuk voor stuk dat ze een geweldige dag hadden beleefd en vroegen meteen: “Wanneer gaan we weer?” Deze bijzondere dag onderstreepte hoe waardevol het is om aandacht te geven aan jonge mantelzorgers, zodat zij even zorgeloos kunnen genieten en blijvende herinneringen kunnen maken.