Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

ChristenUnie/SGP bezoekt Boerderij Voorzorg en Boer & Buurt: Wonen en duurzaamheid centraal

De fractie van ChristenUnie/SGP bracht afgelopen zaterdagochtend een tweetal werkbezoeken aan respectievelijk Boerderij Voorzorg en Boer & Buurt, beide gelegen in Zevenhuizen.

De fractieleden van ChristenUnie/SGP gingen in gesprek met de eigenaar van Boerderij Voorzorg en spraken met de ontwikkelaars en architecten van het project om meer woningen in Zevenhuizen te realiseren. De boerderij is een monumentaal pand en het is de wens van de familie om het geschikt te maken voor de volgende generaties. Daarnaast heeft de eigenaar de intentie het landgoed te ontwikkelen met woningen en veel groen, zodat er een impuls wordt gegeven aan de omgeving en de verbinding tussen Zevenhuizen en het recreatiegebied in de Eendragtspolder wordt versterkt.

Vervolgens ging de fractie in gesprek met vertegenwoordigers van Boer & Buurt. Stichting Boer & Buurt bouwt aan een netwerk van boeren en telers die op een natuurvriendelijke manier werken en rechtstreeks aan de consument verkopen. De fractieleden spraken over de toekomstplannen en de rol die Boer & Buurt vervult. Aangezien het de afgelopen week zowel Wereldvoedseldag als de Week tegen Armoede was, heeft ChristenUnie/SGP verse voedselpakketten afgenomen van Boer & Buurt en deze laten bezorgen bij alle adressen van de Boodschappenkast Zuidplas. De Boodschappenkast, gevestigd in Nieuwerkerk, richt zich op minima die tussen wal en schip vallen, maar wel hulp nodig hebben om rond te komen.

Fractievertegenwoordiger Robin Versluis: “Het waren twee mooie werkbezoeken. ChristenUnie/SGP bepleit vaak dat meer woningen voor starters en ouderen nodig zijn. We kijken uit naar de verdere uitwerking van dit plan, dat veelbelovend is voor deze doelgroepen. Wat ons ook erg aansprak, is dat Boer & Buurt wordt meegenomen in de nieuwe ontwikkeling. Laten we hopen dat zij hier nog jarenlang van toegevoegde waarde kunnen zijn.”