Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Elise Mutsaers gehuldigd door wethouder Sport na indrukwekkende prestatie

Afgelopen vrijdagmiddag is de 14-jarige Elise Mutsaers samen met haar ouders feestelijk ontvangen op het gemeentehuis, waar ze werd gehuldigd door wethouder Sport Wybe Zijlstra. Mutsaers kroonde zich op 6 juli tot Nederlands kampioen luchtgeweer 10m staand bij de Junioren-C. Met haar overwinning verbrak ze bovendien het Nederlands record dat sinds 2018 stond. De jonge topsporter heeft grote ambities: ze wil Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.

Mutsaers is lid van meerdere schietverenigingen, zowel in Rotterdam als in het oosten van het land. Ze traint drie keer per week en doet daarnaast spiertrainingen om haar stabiliteit te verbeteren. “Het is cruciaal om zo stil mogelijk te staan tijdens het schieten,” vertelt ze. “De kleinste beweging kan het verschil maken tussen raak of mis.”

Het nieuwe schietseizoen begint op 1 oktober en Elise zal uitkomen in een hogere klasse, waar ze het opneemt tegen tegenstanders die drie tot vier jaar ouder zijn. Haar doel is duidelijk: door de begeleiding van haar bondcoach hoopt ze binnen enkele jaren tot de internationale top acht te behoren. Dit is een vereiste om in 2028 deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen in Los Angeles.

Hoewel het schieten met luchtdrukwapens een relatief betaalbare sport is, wordt het vooral internationaal zwaar bevochten. In landen als Duitsland, waar de sport populairder is en er meer trainingsmogelijkheden zijn, is de concurrentie groot. Toch blijft Elise vastberaden. Met haar doorzettingsvermogen en talent heeft ze de potentie om haar dromen waar te maken.